søndag den 27. marts 2016

Chokolade Påske Tærte med Nøddebund

Denne sag er virkelig en chokolade-bombe! Og den er lækker - især med god vaniljeis eller flødeskum til.
Kan pyntes fint til påske, - men fungerer glimrende resten af året. Hvis den er for "chokolade-tung", kan man vælge at bruge lidt mindre chokoladefyld og lidt flere bær.

Nøddetærte med Chokoladefyld
(Tærte dej inspireret af familiejournalen)

Ingredienser:
Bund
100 g mandler
100 g hvedemel
50 g rørsukker
80 g koldt smør i tern

Fyld
1 dåse kondenseret mælk
150 g mørk chokolade
1/2 tsk. flagesalt
1 tsk. vaniljeessens

forskellige bær og små påskeæg
vaniljeis og flødeskum til servering

Fremgangsmåde:

Kør mandlerne i en foodprocessor, til groft mandelmel (brugt evt. købt mandelmel).
Bland mandelmel, mel og sukker. Ælt sammen med det kolde smør.
Form dejen til en kugle, pak den ind i plastikfolie og lig på køl i 15 minutter.
Tænd ovnen på 200 C - Smør en stor tærteform.
Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir, så den passer til din tærteform.
Beklæd tærteformen med dejen, - læg alufolie på dejen for at holde den nede, bag i 5 minutter.
Tag alufolien af, og bag videre i 10 minutter. 
Lad den afkøle på en rist.

Lav imens fyldet:
Rør den kondenserede mælk sammen med salt og chokolade i en tykbundet gryde, over medium varme.
Bliv ved med at røre, indtil al chokoladen er smeltet og cremen tykner - ca. 15 minutter. Det må ikke koge.
Afkøl fyldet ved stuetemperatur - og rør så vaniljeessensen i.


Fyld tærten med den afkølede chokoladecreme, pynt med bær og påskeæg.
Server med vaniljeis og flødeskum.
Holder sig fint på køl i 3-4 dage, uden at blive kedelig.

*Som skrevet, så er chokoladefyldet meget fyldigt :-) 
Brug evt. kun halvdelen i tærten, og gem resten i en lufttæt beholder i køleskabet, - det kan bruges til pandekager, is, kager, desserter, osv. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar