tirsdag den 17. juni 2014

Basis Sandkage



Basis sandkage
1 x 18 cm. i diameter

Ingredienser:
2 æg
150 gr. sukker
110 gr. smør
60 ml minimælk
1 tsk. vaniljeessens
130 gr. hvedemel
1 tsk. bagepulver
knsp. salt


Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 16°C
Smør en 18 cm. i diameter springform, beklæd bunden med bagepapir.
1.     Pisk æg og sukker hvidt og skummende med en elpisker.
2.     Smelt smør over lav varme. 
3.     Rør det smeltede smør sammen med mælk og vanilje, stil til side.
4.     Rør mel sammen med bagepulver og salt.
5.     Vend mel og smørblanding, skiftevis a 3 omgange, i det piskede æg. 
6.     Vend dejen godt sammen, så alle ingredienser er godt blandet.
7.     Hæld dejen i den smurte springform. 
8.     Bag kagen i ovnen ved 160 °C i 20 minutter, skru så op på 175 °C og lad kagen bage færdig i ca. 15-20 minutter. Dæk eventuelt kagen til med sølvpapir hvis den bliver for mørk. * Test om kagen er færdig med en tandstik el.lign. 

9.     Stil kagen til afkøling på en rist. -Når den er helt afkølet, fjernes springformen forsigtigt, skær gerne kagen fri rundt i kanterne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar