fredag den 16. maj 2014

Hveder

I dag er det Store Bededag. Der findes forskellige måder at holde traditionen om "hveder" ved lige.. Man kan spise dem aftenen inden Store Bededag, spise dem lune på dagen (som mig) eller flække dem og riste dem. Slå dig løs :-)

Her kommer en god opskrift, med et skønt lille twist, hvis du ikke har bagt endnu..


Hveder
12 stk.
(Inspireret fra politiken.dk)

Ingredienser:
500 gr. hvedemel
1 1/2 tsk. kardemomme
1 tsk. fint salt
100 gr. smør
25 gr. gær
1 1/2 dl. mælk
1 1/2 dl. vand
25 gr. honning
Revet skal fra 1 øko citron

Fremgangsmåde:
  1. Rør mel med kardemomme og salt.
  2. Smelt smørret, rør det sammen med mælken. Smuldr gæren i vandet, rør citronskal og honning i. Rør smør/mælk i når det er afkølet (fingervarmt).
  3. Rør melet i blandingen og ælt dejen i 5-8 minutter, til den er glat og smidig. Tilføj evt. lidt ekstra mel hvis dejen er for klistret.
  4. Form dejen til en kugle, vend den tilbage i skålen og lad den hæve tildækket i 1 time et lunt sted.
  5. Tænd ovnen på 200 C. Læg et stykke bagepapir i en 20×25 cm. ovnfast form/fad. Eller i to hvis du ikke har en i den størrelse. 
  6. Form 12 boller, læg dem i formen med ca. 1 cm. afstand. Pensl bollerne med mælk.
  7. Bag i ovnen i ca. 25 minutter nederst i ovnen.
  8. Tag dem ud og lad dem køle af på en bagerist.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar