tirsdag den 15. april 2014

Påske Dadel-kugler

Havde sidste uge en dag i køkkenet med min søde veninde, hvor vi fik fremstillet forskellige påskegodter.

Det blev til fyldte chokolader, Påskeæg med appelsin & disse sunde påske dadel-kugler. Mums.
I de kommende dage kommer flere påske opskrifter.. Blandt andet end Appelsinkage u. raffineret sukker, gluten og mælk, samt en Påskehare Kage.


Dadel kugler med hindbær, lakrids og kakao

Ingredienser:
"Grunddej"
170 gr. nødder (mandler, hasselnødder, paranødder, valnødder) - brug dem du kan lide
380 gr. dadler u. sten

Med kakao:
4-5 spsk. kakao
1 tsk. vaniljepulver
ca. 1 tsk. vand.
evt. 1 tsk. citronsaft

Med kokos:
2-4 spsk. groft kokosmel
2 spsk. kakao
ca. 1 tsk. vand

Topping:
frysetørret hindbær
kakao
fint lakridspulver fra Johan Bülow

Fremgangsmåde:
  1. Kør nødderne i en foodprocessor til fint mel. Hæld nøddemelet i en skål.
  2. Kør de udstenede dadler i foodprocessoren, til du har en jævn daddel-pasta.
  3. Tilføj nøddemel og kør indtil det er godt blandet. Hvis massen er meget tør, tilføj 1 tsk. vand.
  4. Hvis du vil lave nogle kugler med kokos, tages halvdelen af dadelmassen fra.
Med kakao:
  1. Kør dadelmassen med 4 spsk. kakao og vanilje. 
  2. Hvis massen er for tør, tilføj 1 tsk. vand.
  3. Tilføj mere kakao efter smag, og evt. citronsaft hvis lidt syre ønskes.
  4. Massen for ikke være for våd, da den så bliver for svær at trille efterfølgende.
  5. Rul massen til små kugler, vend i: lakridspulver, hindbær eller kakao.
  6. Stil dem i fryseren i 30 minutter. Klar til servering.
  7. Hvis du ikke spiser alle med det samme, så opbevar dem i fryseren i en lufttæt beholder. Her holder de sig i lang tid. Og er altid lige ved hånden, hvis man har lyst til noget sødt.
Med kokos:
  1. Kør dadelmassen med 3 spsk. kokos og 2 spsk. kakao
  2. Hvis massen er for tør, tilføj 1 tsk. vand.
  3. Tilføj mere kokos efter smag.
  4. Massen for ikke være for våd, da den så bliver for svær at trille efterfølgende.
  5. Rul massen til små kugler, vend i: lakridspulver, hindbær eller kakao.
  6. Stil dem i fryseren i 30 minutter. Klar til servering.
  7. Hvis du ikke spiser alle med det samme, så opbevar dem i fryseren i en lufttæt beholder. Her holder de sig i lang tid. Og er altid lige ved hånden, hvis man har lyst til noget sødt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar