torsdag den 27. februar 2014

Bagt Kulmule med Kornsalat

I skolen har vi for tiden meget fokus på Ny Nordisk Hverdagsmad, og i den anledning har jeg været igang med at lave flere opskrifter i Claus Meyer, Arne Astrup m.fl. kogebog, Ny Nordisk Hverdagsmad - spis efter årstiden. Jeg har lavet en meget lækker varm perlegrød for nogle uger siden.

Ny Nordisk Hverdagsmad (NNH) er anbefalelsesværdigt, der ligger mange tanker bag konceptet og der er lavet forskellige forskningsprojekter, støttet af Nordea-fonden, blandt andet om mad til skolebørn. 
NNH har nogle principper, som jeg er rigtig vilde med.

  1. Mere frugt og grønt hver dag. Især bær, kål, rodfrugter, bælgfrugter, kartofler og urter
  1. Mere fuldkorn. Især havre, rug og byg
  1. Mere mad fra havet og søerne.
  1. Kød af højere kvalitet, men mindre af det.
  1. Mere mad fra de vilde landskaber.
  1. Vælg økologisk, hver gang du kan.
  1. Undgå tilsætningsstoffer i maden.
  1. Flere måltider tættere på sæsonen.
  1. Mere hjemmelavet mad.
  1. Smid mindre ud.
Kilde: http://foodoflife.ku.dk/opus/wp/nynordisk/princip/

Selvfølgelig alt med måde. Men i det store billede, så kan jeg ikke få hænderne ned af begejstring. 
Nå, men til dagens opskrift..


Bagt Kulmule med Kornsalat
(Fra bogen Ny Nordisk Hverdagsmad - Spis efter årstiden af Claus Meyer, Arne Astrup m.fl.)
4 personer

Ingredienser:
Fisk
50 gr. tørt groft hvedebrød
20 gr. solsikkekerner
25 gr. vesterhavsost/pecorino/parmesan
1 fed hvidløg
½ dl. rapsolie
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
600 gr. kulmulefilet uden skind, *kan erstattes af torsk

Kornsalat
250 gr. perlebyg
2 æbler
4 jordskokker
½ bundt persille
1 spsk. rapsolie
1 spsk. æblecidereddike, * kan erstattes af hvidvins eddike
salt og peber

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 160 C.

  1. Kog perlebyg i rigelig vand i 20 minutter, si vandet fra og stil til side.
  2. Blend hvedebrød, solsikkekerner, ost, hvidløg, rapsolie, sukker og salt i en foodprocesser, til du får en grov rasp.
  3. Læg fisken på en bageplade med bagepapir, pensl med lidt rapsolie, og fordel raspen ovenpå fisken.
  4. Bag fisken i ovnen i 10-15 minutter, indtil den er gylden og sprød.
  5. Vask æblerne, fjern kernehuse og skær i tynde skiver.
  6. Skræl jordskokkerne, og skær dem i tynde skiver. 
  7. Hak persillen.
  8. Rør rapsolie sammen med eddike 1 knsp. peber og ½ tsk. salt.
  9. Vend æbler, jordskokker og persille sammen med dressingen.
  10. Server salaten sammen med fisken.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar