torsdag den 10. oktober 2013

Vegetar Lasagne med Aubergine plader

Det er et par uger siden sidste indlæg. Der har været stor aktivitet på studiet, en masse lektier, Naturvidenskabs festival og senest har jeg været 3 dage i Odense på konference, for sundhedsfremme i skoler for børn og unge.

Man kan bestemt sige at det er et ernæring & sundheds studiet er et med fart på, men også et hvor man lærer noget nyt og spændende hver dag.

I dag kommer min opskrift på Vegetarlasagne, hvor man vitterlig ikke kan smage at der ikke er kød i. Selv kæresten har godkendt den, - og han er bestemt en kød-mand ;-) Man kan også tilsætte kød, hvis man vil, men mener at alle burde prøve den uden først. Den er SÅ lækker!

*Fremover vil jeg forsøge at indsætte næringsindholdet for de forskellige retter, så du kan se hvordan energifordelingen vil være.





Vegetar Lasagne med Aubergine plader
(1 stor lasagne, ca. 8 portioner)

Ingredienser:
200 gr. brune champignon
2 løg
1 fed hvidløg
4 gulerødder
1 tsk. olie
1,5 ds. hakkede tomater
200 gr. hytteost
1,5 dl. mælk
200 gr. revet ost
revet muskat
1 grøntsags bouillon terning
1/2 tsk. chili
1 tsk. paprika
salt og peber
1 stor Aubergine


Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 C.

  1. Hak champignon i små stykker, skær løg, hvidløg og gulerødder i små tern. Skær aubergine i tynde lange skiver, på langs af auberginen.
  2. Varm 1 tsk. olie op i en stor gryde, steg champignon, løg, hvidløg og gulerødder ved middel varme i 5 minutter under omrøring. 
  3. Tilsæt de hakkede tomater, bouillon, terning, chili og paprika. Lad det simre i 5 minutter.
  4. Imens, blend hytteost, mælk og 1 håndfuld revet ost til en jævn sovs, hvis den er for tyk, tilsæt lidt mælk.
  5. Smag hytteost sovsen til med muskat, salt og peber.
  6. Smag din "kød" sovs til med salt og peber.
  7. Læg dine aubergine skiver på 2 bagepapir klædte bageplader, og bag dem i ovnen i 5 minutter.
  8. Saml nu din lasagne i et stort og dybt fad, startende med kødsovs, så ostesovs, så plader osv.
  9. Drys med revet ost.
  10. Bag i ovnen i 30 minutter, lad den hvile i 5 minutter efterfølgende.

Lasagnen kan med fordel fryses ned i portionstørrelser og så varmes i ovnen eller mikroovn.

Næringsindhold

Pr. 100 gPr. person (237 g)
Energi64 kcal151 kcal
Protein5,5 g13 g
Kulhydrat4,9 g12 g
Fedt2,5 g5,9 g



Ingen kommentarer:

Send en kommentar