lørdag den 14. september 2013

Blomme Crumble Kage

Måske du stadig har lækre blommer i haven, har frosset nogle ned, eller kan købe dem i supermarkedet eller på dit lokale marked. I så fald, så skal du prøve at lave denne lækre blomme crumble kage.

Nem at lave, rigtig flot at se på, og uden alt for meget sukker :-)

Vi har blommer i sommerhuset, og har plukket alt det vi kunne og frosset det ned der ikke blev brugt til kage og marmelade. Så inden længe skal følgende kage omvandles til en Paleo udgave :-)


Blomme Crumble Kage
 Blomme Crumble Kage
(opskrift fra chefkoch)
1 kage, springform, 28 cm i diameter.


Ingredienser:

Mørdej:
125 gr. koldt smør
2 spsk. mælk
1 spsk. bagepulver
1 spsk. vaniljesukker
1 æg
300 gr. mel

650 gr. blommer
1-2 spsk. sukker

Crumble:
65 gr. smør
65 gr. sukker
125 gr. mel
1 æggeblomme
citronskal fra 1 økologisk citron
1 spsk. vaniljesukker


Fremgangsmåde:

  1. Mørdej: Bland mel, bagepulver og vaniljlesukker sammen. Ælt herefter mælk, æg og smør i tern i melet, indtil du får en fast masse (mørdej), form til en kugle, pak ind i folie og stil på køl i 30 minutter.
  2. Rens blommer, halver dem og fjern kernen. 
  3. Tænd ovnen på 175 C. varmluft / 200 C. almindelig.
  4. Crumble: Bland sukker, mel citronskal og vaniljesukker sammen, krymmel/bland smør i tern og æggeblomme i til alt er godt blandet. Konsistensen skal være som meget store sandkorn (1 cm).
  5. Smør din springform og beklæd den evt. med bagepapir. Rul din mørdej ud mellem to stykker bagepapir, ca 1,5 cm. tykkelse, vend den over i springformen og tryk den ud og op af kanterne så de ca. går 3-5 cm op af siden.
  6. Dæk nu bunden med blommerne, drys blommerne med sukker, 1-2 spsk. sukker, alt efter hvor søde de er.
  7. Drys din crumble ud over blommerne og bag kagen i ovnen i ca. 1 time. Tjek den jævnligt og dæk den evt. til med alufolie hvis den bliver for brun.
  8. Lad kagen køle af, server med creme fraiche eller flødeskum. Kan fryses uden problemer.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar