mandag den 19. august 2013

Tærte med røget Laks & Dild

Denne lækre tærte lavede jeg i år til Midsommar afton.. Det svenske modstykke til Sankt Hans.

Tærten blev super lækker, fyldt med masser af smag og let at lave. Nem hverdagsmad, og resten kan komme i madpakken :-)


Tærte med røget Laks & Dild
(1 tærte)

Ingredienser:
1 portion tærtedej (jeg købte min færdig)
150-200 gr. røget laks
1 stor håndfuld dild
4 store øko æg
2,5 dl. minimælk
1 dl. cremefraiche
0,5 dl. revet parmesan
1/2 tsk. groft salt
friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

  1. Beklæd en tærteform med dejen, prik med en gaffel, forbag i forvarmet ovn, på 200°C i ca. 10 minutter.
  2. Skær laksen i små strimler, hak dild'en fint.
  3. Rør æg, mælk, cremefraice og salt sammen, kværn lidt peber over.
  4. Fordel laksen over tærtebunden, drys med halvdelen af dild'en.
  5. Hæld ægge blandingen over, drys med det sidste dild og osten.
  6. Bag i ovnen i ca. 30 minutter, indtil den er brun og fast.

Smager ligeså godt kold, som varm. Server gerne med lidt cremefraiche, rørt op med dild og citron.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar