søndag den 4. november 2012

Lækkert Rødbedebrød

I dag kommer opskriften på rødbedebrød, et virkeligt lækkert brød med en super krumme. Farven på brødet var helt fantastisk inden det kom i ovnen. - Jeg havde læst andre steder at farven kan være helt pink inden det kommer i ovnen, men at den ville fortage sig, hvilket den også gjorde ved mig :-) Desværre ..



Rødbedebrød med solsikkekerner
(inspireret fra madogvenner)
1 stort brød eller 2 små

Ingredienser:

7 gr. gær
2 spsk. surdej *kan undlades og brug i stedet 12,5 gr gær
1/2 mørk øl - jeg brugte en classic da jeg ikke havde andet i huset
1,5 dl vand
1 tsk honning
ca. 400 gr. hvedemel
ca. 200 gr. ølandshvedemel
1/4 dl olie
1 rødbede, revet
100 gr. Solsikkekerner
havsalt

Fremgangsmåde:
Rør gøren og surdejen sammen indtil gæren er opløst. Hæld blandingen i skålen fra en standmixer, brug paddel krogen. Tilsæt øl og vand og rør godt. Tilsæt honning og salt, rør melet i lidt ad gangen, startende med ølandshvedemel, indtil det bliver en fast dej. Tilføj olien, kerner og det revne rødbede og ælt dejen i ca. 10 minutter på medium-høj hastighed.
Lad dejen hæve en lunt sted, med klæde over i minimum 1 time gerne 2 timer. Tænd ovnen på 200 grader.
Form dejen til et stort eller to små brød eller boller og lad efterhæve i 1/2-1 time. Rids brødet med en kniv og drys med havsalt.
Bag i ovnen i ca. 40 minutter. Tjek efter 20 minutter om brødet er brunt og dæk det eventuelt til med staniol.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar